MOLA RUN BLOG

Min løbedagbog på nettet...

Uge 47 - 3 km. løb, 23 km. cykling

mandag, november 27, 2006

En OK uge. Jeg har indset at der ikke bliver den store løbeaktivitet resten af året - kun i motionscenteret. Jeg laver nu trappeøvelser dagligt.
I lørdags cyklede jeg godt 1 time i sjap og mudder i Boserup skov sammen med en ven. Det var en fed fornemmelse, som jeg faktisk blev lidt "høj" af.
I søndags var jeg og konen i motionscenteret, hvor jeg bla. løb stille og roligt 3000m på løbebåndet. Hastigheden var "kun" 10 km/t og det var tilpas afslappet for mine sener - ingen problemer heller ikke dagen efter.

Jeg har tænkt meget over hvad det var som forårsaget min betændelse i achillessenerne. En vigtig faktor ved genoptræning er jo netop at fjerne årsagen.
Faktisk troede jeg det var da jeg et par gange løb 12km. på stranden i Løkken i juni måned men ved nærmere eftertanke er jeg nu helt sikker på at det var efter vores sommerferie i Frankrig i august. Her løb jeg 3 træningspas i bjergene á godt 10 km. De første 5 km. i hvert træningspas gik opad et bjerg med ca. 7% stigning. Dernæst gik turen ned igen. Bakkeløb er nemlig meget hård for achillessenerne og det var nok det som fremprovokerede betændelsen. Nu har jeg fjernet årsagen, for til næste år skal vi til Jylland .

Skrevet af Morten kl 12:21 | Dagbog | Kommentarer (0) | Link

Uge 46 - 5 km. løb, 30 km. cykling

mandag, november 20, 2006

En rigtig skidt uge
Jeg var nok lige optimistisk nok - i mandags løb jeg 5 km. og gav den lidt mere gas end tidligere - resultat, tirsdag morgen havde jeg ondt i achillessenerne igen.
Jeg tror jeg må droppe løb helt resten af året og fokusere på styrketræning af senerne.
Heldigvis kan jeg da trøste mig med min MTB. Cyklede 30 km. i går uden problemer.

Skrevet af Morten kl 12:24 | Dagbog | Kommentarer (1) | Link

Uge 45 - 14 km løb

onsdag, november 15, 2006

Så er jeg så småt gang igen. I denne uge har jeg løbet 2 gange på løbebånd og 1 gang ude i guds moder natur. Det var en dejlig fornemmelse at komme ud at løbe igen.
Status er at jeg kun er en smule øm om morgenen og når jeg trykker på achillessenerne.
Dette forventer jeg går over med Bio-Sport og udstrækning.
Jeg har derfor valgt at starte op stille og roligt for at se om der bliver forværring eller bedring. Jeg kan løbe 5 km. i roligt tempo (5.15/km) uden at blive øm og jeg er heller ikke mere øm næste dag end før jeg løb, så alt i alt gode tegn

Samtidig har jeg købt nogle nye indlægssåler til mine løbesko - de hedder Superfeet. De skal ikke tilpasses af en fodspecialist men tilpasser sig foden efter nogle uger.
Du kan læse mere om Superfeet i min artikel her.

Skrevet af Morten kl 21:34 | Dagbog | Kommentarer (0) | Link

Superfeet indlægssåler

onsdag, november 15, 2006

Da jeg er platfodet og har døjet med achillessene- og lægproblemer, har jeg valgt at løbe med indlægssåler i mine løbesko. Jeg fik i foråret tilpasset nogle såler i en skiforretning og med dem løb jeg marathon i maj. Desværre var de noget hårde og jeg fandt ud af at jeg havde købt nogle såler som var beregnet til skistøvler og ikke løbesko.

På producentens hjemmeside http://www.superfeet.com fandt jeg ud af, at de lavede nogle specielt til løb og som ikke skulle tilpasses af en fodspecialist - de hedder Superfeet® – Performance. De koster 299,- og kan købes hos http://www.shop.inf-wear.dk 
Jeg håber at disse såler løser mine achillesseneproblemer. Her kommer en beskrivelse af sålerne.

Superfeet- Performance

En indlægssål fra Superfeet® giver perfekt støtte og maksimal stødabsorbering, hvilket aflaster knæ, ryg og skulder.

- Superfeet® er skabt til den unikke form foden har.
- Superfeet® såler støtter din fod og balancerer din vægt, tager ubehaget fra dine led og muskler samt forhindre smerter i fremtiden.
- Når en fod er rettet op resulterer det i maksimal kraft og fremdrift, god sundhed for fødderne og nyfunden energi i hvert skrit du tager.

Og skulle man så tro det! Så vi testede Superfeet® i et par LOWA GTX under Nijmegen Marchen i 2005, men en test person, som altid gå indad og især meget indad, når han belastes med vægt og mange kilometer. Han havde kun trænet 80 km inden marchen.

Resultat: For en gangs skyld gik han ordenligt! Lige fødder og ingen vabler under fødderne! Perfekt, men vi fik ikke LOWA GTX støvlerne og Superfeet® sålerne tilbage!

Fabrikanten gennemgang med reference til billedet (engelsk);

1) Rear-Foot Control Point
Only Superfeet provides this feature to control over-pronation, thus helping keep your foot correctly aligned. Result: less stress on muscles and joints.

2) Mid-Foot Control Point
Another Superfeet original. This area stabilizes the mid-foot. Combined with Rear-Foot Control Point, this enables you to use your skeletal strength to your advantage. Result: a very stable foot, creating less muscle fatigue and more endurance.

3) Patented Support Bridge
This feature activates all the control points for better balance and alignment during the stride. An essential feature exclusive to Superfeet.

4) Long-Wearing TrocellenTM Foam
We use only high-quality, durable closed-cell foam. Result: long-lasting comfort for your pursuits.

5) Natural Shock Absorption System
Only Superfeet uses this three-part system to naturally soften heel shock. This includes:
· (a) deep heel pocket to center fat pad
· (b) slight rocker bottom to allow for some foot roll
· (c) soft flange to allow for some soft tissue expansion.

Result: a soft landing every time.

6) New Holofiber® Top Cover
Holofiber top covers increase oxygenated blood flow thereby improving circulation and muscle energy.

7) Patented Shape
Contours to your natural foot shape, which helps provide maximum contact with the ground. Result: a confident feeling of balance and control.

Skrevet af Morten kl 14:46 | Artikler | Kommentarer (0) | Link

Uge 44 - Motionscenteret

tirsdag, november 7, 2006

Jeg har syndet!

For jeg er startet i et motionscenter og kunne ikke dy mig for at prøve deres løbebånd. Jeg løb 1+3+1 km. med hastighederne 10+13.5+10 km/t. Jeg var en smule mere øm bagefter end jeg plejer, men jeg har jo heller ikke løbet i snart 1 måned.

Ja, i går var den faktisk gal igen. Endnu en gang kunne jeg ikke holde mig fra løbebåndet. Jeg løb 1+1+2+1 km. med hastighederne 10+14.5+13.5+10 og de sidste 250 m. med 16km/t. Det var lige en tand for meget. I dag er jeg øm, men kan dog gå helt normalt. Dette kunne jeg f.eks. ikke efter jeg løb en 5km. konkurrence for 1 måned siden - så det betragter jeg som positivt.
Det var ellers ikke meningen at jeg ville løbe før min achillessenebetændelse var helt væk, men en lille luntetur på løbebåndet skader vel ikke.

I det store hele går det bedre med min betændelse. Jeg mærker ikke decideret smerte længere, kun ømhed og kun om morgenen og når jeg trykker på senerne.
Jeg har bestilt en Bio-Sport pakke som jeg skal indtage i 30 dage. Det er en pakke som består at naturprodukter, fiskeolie og vitaminer som skulle have god effekt mod betændelsestilstande.
Jeg har skrevet om Bio-Sport her.

Ellers er min plan at jeg vil starte på trappeøvelserne igen og kun løbe én gang om ugen på løbebånd og nok ikke mere end 12km/t.

Skrevet af Morten kl 21:58 | Dagbog | Kommentarer (0) | Link

Hvad er Bio-Sport?

tirsdag, november 7, 2006

Unik sportskur, der tilfører kroppen en udforsket kombination af virksomme antioxidanter samt de livsvigtige fedtsyrer, omega-3 og omega-6 (GLA), som er med til at opretholde den rette balance imellem prostaglandinerne i kroppen.  

Omega-3 fedtsyrer såvel som gammalinolensyre (GLA) bliver i kroppen omdannet af forskellige arter af såkaldte prostaglandiner, som er naturligt forekommende stoffer med en række regulerende effekter i organismen.

Bio-Sport tilfører både omega-3 og GLA plus vigtige antioxidanter, som er medvirkende til omdannelsen fra fedtsyrer til prostaglandiner. Præparatet indeholder 706 mg omega-3 fedtsyrer (372 mg EPA/260 mg DHA(74 mg andre omega-3 fedtsyrer) og 672 mg omega-6 fedtsyrer i form af GLA samt følgende vitaminer og mineraler 

  • vitamin A
  • vitamin B6
  • vitamin C
  • vitamin E
  • selen
  • zink

Antioxidant-komplekset er ikke blot nødvendigt for at fremme omdannelsen fra fedtsyrer til prostaglandiner. De forskellige vitaminer og mineraler beskytter også fedtsyrerne i præparatet mod at blive oxideret og fungerer således som konserveringsmiddel.

Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis
%ADT1
Vitamin A 800 µg RE 100%
Vitamin B6 2 mg 100%
Vitamin C 90 mg 150%
Vitamin E 15 mg a-TE 150%
Selen 100 µg 250%
Zink 15 mg 100%
Fiskeolie 1.120 mg  
Hvoraf Omega-3 fedtsyrer 19%2~746 mg Ikke fastlagt
EPA3 9%2~360 mg  
DHA4 7%2~264 mg  
Andre omega-3 fedtsyrer 3%2~122 mg  
Lægehjulkrone frøolie 2.880 mg  
Hvoraf GLA5 16%2~640 mg Ikke fastlagt

1 ADT=Anbefalet daglig tilførsel

2 Typisk analyse af fedtsyremængde
 
3 EPA=Eicosapentaensyre 4 DHA=Docosahexaensyre  
5 GLA=Gammalinolensyre

Opbevaring:
Stuetemperatur og ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

Dosering:
8 kapsler og 1 tablet dagligt for voksne samt børn på 11 år og derover. Kapslerne synkes hele i forbindelse med et hovedmåltid. Dagsdoseringen kan evt. opdeles i 2 portioner og indtages ved 2 hovedmåltider. Det anbefales, at denne dosering indtages i en periode af normalt 30 dages varighed. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år. Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost.

Ingredienser:
Kapsel:
Lægehjulkrone frøolie (Borago officinalis L.), fiskeolie Kapselskal: Gelatine. Fugtighedsbevarende middel: Glycerol.
Tablet:
Mineralkilde: Zinkgluconat, SelenoPrecise® (natriumselenitberiget gær)
Vitaminkilder: Ascorbinsyre, d-a-tokoferylacetat,
retinylacetat, pyridoxinhydroklorid.
Fyldemiddel: Mikrokrystallinsk cellulose.
Overfladebehandlingsmidler: Hypromellose, talkum, zein.
Antiklumpningsmidler: Siliciumdioxid, magnesiumsalte af fedtsyrer.
Farvestoffer: Jernoxid, titandioxid

Bio-Sport kan købes rigtig billigt på nettet hos http://helsemin.dk

Skrevet af Morten kl 20:00 | Artikler | Kommentarer (0) | Link

Dansk English Polish Russian
Forside
Rekorder
Årets bedste
Om mig...
Mig...

Online logbog
Opdateret
ÅrLøbCykling
2014 0 0
2013 0 5.671
2012 5 4.955
2011 79 5.241
2010 109 5.766
2009 513 3.785
2008 512 1.882
2007 858 
2006 1.071 
2005 246+ 

and still running (again)...
and cycling...
and now spinning...

MobiRunner

Hvad er...
Nyheder
Skærmbilleder
Kompatibilitet
Download
v1.2
12-09-2008

MobiRunner...
GPS løbeur til mobilen...
Nu også med navigation.


Seneste indlæg
Genoptræning efter anke...
Vi cykler til arbejde
Målsætning for 2011
Roskilde Gadeløb
På sommerferie i Frankrig
Coast to Coast 2010
SB ved Roskilde Gadeløb
Målsætning for året er...
Cykelstatus...
Løbestatus...

Kategorier
Vis alle (103)
Artikler (17)
Cykling (9)
Dagbog (80)
Download (5)
Løb (2)
MobiRunner (21)
Nøgletal (6)
Ruter (2)

Arkiv
April 2009
Marts 2009
Februar 2009
Januar 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
August 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Marts 2008
Februar 2008
Januar 2008
December 2007
November 2007
Oktober 2007
September 2007
August 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Marts 2007
Februar 2007
Januar 2007
December 2006
November 2006
Oktober 2006
September 2006

Links
Min hjemmeside
Hellas Roskilde
DoUrun
Motionsløb i Danmark
SportTracks
GPS running
SportNetDoc
Runners World MagazineFly


MOLA RUN BLOG